Tu poczytaj o kwasach tłuszczowych omega3 i omega6: http://potreningu.pl/articles/3681/kwasy-omega-3-i-omega-6--bo-licza-sie-proporcje/page/2 http://potreningu.pl/articles/3753/jak-poprawic-stosunek-omega-3-do-omega-6 stojeden - jest jeszcze taka różnica, że orzechy rosną na drzewach, a nasiona słonecznika pochodzą często z wielkich plantacji, na [...]
[...] danego dnia (przede wszystkim nie dużo większa) - jest ok. Omega3. Jeśli jadłabym danego dnia porcję ryby , która je zawiera, a do tego jakiekolwiek inne (lepsze) źródła omega3, jak lniany, rzepakowy czy orzechy włoskie w znaczącej ilości (nie jakieś mikroskopijne porcyjki) - nie liczyłabym wcale, bo szkoda czasu. W innym przypadku, [...]
o omega-3 i porownaniu z omega-6 (kwasu tluszczowego uwazanego za niezbedny) tylko kilka http://www.mercola.com/article/omega3.htm http://www.mercola.com/2002/mar/23/omega3.htm z tego co w domu znalazlem wielonienasycone kwasy tluszczowe moga byc odpowiedzialne m.in. za nasilanie sie sie produkcji wolnych rodnikow, za zawal, za przyspieszone [...]
[...] tylko korzeniowe (marchew, buraki, bataty, ziemniaki, strączki). Niskokaloryczne licz tylko w większych ilościach, np. kiedy zrobisz z papryki leczo. Poczytaj o tłuszczach omega3, mają duże znaczenie dla zdrowia i sylwetki; włącz do diety takie produkty: http://potreningu.pl/articles/3681/kwasy-omega-3-i-omega-6--bo-licza-sie-proporcje Olej [...]
[...] process in which the human body converts ALA into the even more beneficial EPA and DHA, so a LA to ALA ratio of around 4 to 1 or slightly lower is considered to be the optimum, but any steps to bring down an excessively high amount of omega 6 fats in the diet would be beneficial." ogólnie całośc na : http://www.vegsoc.org/info/omega3.html
[...] nie na zasadzie, że popsujesz sobie smak potraw i dorobisz się dolegliwości trawiennych. Dużo, ale w granicach rozsądku. To naturalne "spalacze" tłuszczu. Brakuje mi źródeł omega3 - one powinny być stałym elementem diety. Może być olej lniany budwigowy, orzechy włoskie, zimnotłoczony olej rzepakowy, no i tłuste ryby ze 2-3 razy w tygodniu - [...]
[...] są w nadmiarze, co - między innymi - powoduje zachwianie równowagi immunologicznej i nadmierną skłonność do stanów zapalnych organizmu.' http://www.abee.linart.pl/flaxseed/omega3-olej_lniany.htm Co wy tak za ta oliwa? - lniany ma optymalna proporcje omega-6/omega-3 Domer pisal ze jest sprzedawany w 1l butelkach, wiec trzeba szybko zuzyc. [...]
[...] http://i62.tinypic.com/34gq78n.jpg Suplementy: Olimp multiple sport (odstawiony na okres letni, z powodu dostępności świeżych warzyw i owoców), Olimp omega3 sport edition, olej lniany, czasem Olimp carbo. W diecie jeszcze nie uwzględniłem oleju lnianego, gdyż muszę wyliczyć jakoś zapotrzebowanie na omega3, tak więc na [...]
[...] boje sie pisac bo Charon we wszystkich moich odpowiedziec doszukuje sie błedu:))to chyba uraz za tą dyskusje o wit A,D,E w tranie uwazanym przeze mnie za cos lepszego niz omega3 w tabs. co?:)(charon tak powaznie to dzieki za wytykanie kazdego błedy. Ty jestes mistrzem a ja ucze dzieki temu wytykaniu wiecej) Do rzeczy! Co do "oleju":) [...]
[...] jeść także węglowodany, poprawiają regenerację. Omega3 - lepsze byłyby ryby, więc staraj się je jadać - może być śledź, makrela, flądra, łosoś. Nie wiem naprawdę, ile omega3 w kapsach można i należy jeść przy problemie z wątrobą... Jadaj omega3 ALA z roślin - oleju rzepakowego tłoczonego na zimno, orzechów włoskich. Poczytaj, jakie [...]
[...] http://www.odzywianie.info.pl/przydatne-informacje/artykuly/art,chleb-razowy-a-chleb-razowy-na-zakwasie-roznice.html Warto zwrócić uwagę, aby co dzień wpadały jakieś źródła omega3. Masz orzechy włoskie, jajka, ale zwykłe jaja ze sklepu mogą mieć ich za mało, chyba że jadł byś jaja omega3, a orzechów jest zbyt malutko... Pisałeś o rybach - jeśli [...]
[...] więcej tłuszczu, np. zrobić odżywkę na 2-3,2% mleku - tłuszcz w małej ilości jest dobry dla procesów anabolicznych. Warto by było też na co dzień dorzucić źródła kwasów omega3 ALA - olej lniany o dużej zawartości omega3 40-60% (tu uwaga, bo nie każdy ma dużo!) , orzechy włoskie, olej rzepakowy. Co dzień możesz jeść łyżkę lnianego. Gdybyś [...]
[...] zależą od sposobu hodowli, rodzaju karmy - nie jest to stała wartość. Nie ma sensu wyczytywać z tabeli jakichś wydumanych 3124: 67 bo można to określić jedynie orientacyjnie, bardzo z grubsza... np. 3:1, 2:1. Najlepiej po prostu skupić się na DOBRYCH źródłach omega3 i sprawdzić czy w diecie jest ich wystarczająco dużo, a słabe źródła pominąć.
[...] nie jest nudne, ale i powoduje, że aminokwasy, witaminy z różnych produktów - mogą się lepiej uzupełniać i tworzyć nowe białka w ciele, nowe tkanki. Zdrowych tłuszczy omega3 za mało, a warzywa na patelnię to opcja ratunkowa, nie bazuj na nich na co dzień. [...]
[...] http://www.nutritiondata.com/foods-000000000000000000000.html globalne wyszukiwarki http://www.annecollins.com/dietary-fat/omega-3-efa-6-chart.htm omega3 i 6 niektóre produkty: Food item EPA DHA ALA -------------------------------------------------------------------------------- Fish (Raw a) Anchovy, European [...]
Wśród tłuszczy chyba mało omega3 : http://potreningu.pl/articles/3681/kwasy-omega-3-i-omega-6--bo-licza-sie-proporcje Masz rybę , ale dorsz to chuda ryba, a o3 są w tłustych, doczytaj , w jakich gatunkach. Powinno się jeść rybę z 2-3 razy na tydzień, a dodatkowo uwzględniać np. olej lniany i inne źródła ALA z artykułu. Jak nie będzie ryb, to tran [...]
Dorzuć źródła kwasów omega3, a zmniejszyć możesz ilość oliwy i dać troszkę mniej łuszczy nasyconych. Tu masz napisane, o co chodzi: http://potreningu.pl/articles/3681/kwasy-omega-3-i-omega-6--bo-licza-sie-proporcje/page/2 Przetworzone ryby, jak marynowany śledź to takie sobie źródła omega3...
Co do wina to najlepiej łaczyć z nandrolonem, ale jak nie chcesz dożucać kolejnego koksu to proponuje z gotowych stacków animal flexa. Do tego dożuć omega 3 (polecam olimpu omega3 gold. Daj z 5-6 kapsów dziennie. Pomoze to tez w zachowaniu dobrej proporcji omega 3 do omega 6, gdyż jak zapewne wiesz oliwa z oliwek tych proporcji nie ma zbyt [...]
Tego rodzaju ogólne pytania zadawaj w dziale "Odżywianie", a w "Kuchni" bardziej na temat gotowania ;). Jeśli chodzi o rodzaj kwasów tłuszczowych (omega3, omega6), to występują one w wielu ziarnach i olejach roślinnych, również w innych częściach roślin - np. awokado (owoc), portulaka (zielone części), rozmaite kiełki... Omega6 są powszechne i [...]